Radiatoren

 Er zijn verschillende soorten radiatoren. Ze zijn in staat om de warmte van het cv-water af te geven aan de lucht in de te verwarmen ruimte. Deze warmte afgifte wordt uitgedrukt in een capaciteit in Watt. Een radiator met een bepaald wattage kan niet meer warmte afgeven dan de berekende waarde.

Wanneer u de benodigde aantal Watts weet voor de te verwarmen ruimte, kiest u voor een type radiator. Er zijn verschillende maten en uitvoeringen. De verschillende types worden aangegeven met een 2 cijferige code. Het eerste cijfer geeft het aantal platen aan. Het tweede cijfer het aantal convectoren.

Een plaat is een zijde van de radiator waar het water doorheen stroomt. Deze plaat kan aan de binnen- of achterzijde voorzien zijn van convectoren. De combinatie van het aantal platen en convectoren bepalen de capaciteit in Watts. Op deze manier wordt, in samenhang met het formaat van de radiator, een keuze mogelijk gemaakt van kleine radiatoren met bijv. 3 platen en convectoren of een grote radiator met minder platen en convectoren, die dezelfde capaciteit in Watts hebben.

Radiatoren uitkiezen

Uiteindelijk bepalen de warmtebehoefte en de maximale ruimte die voor de radiatoren beschikbaar is, uw keuze. Daarom zijn radiatoren ingedeeld in hoogte. U meet de maximale hoogte die u kwijt kunt en selecteert op basis van de beschikbare ruimte de breedte en het type.

Het bepalen van het juiste aantal en de uitvoering van de radiatoren wordt door ons ondersteund.